Akadálymentes verzió lógó
A A

„GYÁRTÓESZKÖZ BESZERZÉSE A DETKI KEKSZ KFT.-NÉL

 

GYÁRTÓESZKÖZ BESZERZÉSE A DETKI KEKSZ KFT.-NÉL

A Detki Keksz Édesipari Kft. halmajugrai telephelyén 3 új berendezést és a hozzá kapcsolódó szállító szalagokat, valamint egy GPA kekszgyártósort formázó hengerekkel és gyűrűs szettekkel, egy élére állító berendezést, egy liszt- és cukor silót és egy Crow gyalogvezérlésű emelőtargoncát vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 100 millió forintos támogatás segítségével.

 

A társaság magánszemélyek és szakmai befektetők által alapított, édesipari lisztes termékek gyártásával foglalkozó vállalat, amely jelentős piaci részesedéssel rendelkezik a belföldi piacon.

 

Fejlesztésünk célja volt a technológiai fejlesztés és a versenyképességünk javítása a nagyobb hozzáadott érték tartalmú termékek gyártása. A társaságunk a beszerzett berendezések segítségével magas minőségű termékeinek termelését érte el, így megőrizi versenyképességét a piacon.

 

A jelenlegi fejlesztés során a társaság a versenyképesség fenntartása, valamint a piaci igények magas szintű kielégítése érdekében 3 új gép és a hozzá kapcsolódó szállító szalagok beszerzését kívánta megvalósítani, így beszerzésre került egy GPA kekszgyártó gépsor, formázó hengerekkel és gyűrűs szettekkel, egy élére állító berendezés, egy liszt és cukor siló, melyet a gyártási technológiai igényeknek megfelelő szállítószalagok egészítenek ki. A beruházás célja mindenképp a termelési kapacitás növelése volt úgy, hogy egyben a késztermék minősége is javuljon, miközben a gyártási veszteség csökken. Beszerzésre került továbbá egy Crow típusú gyalogvezérlésű emelőtargonca és kialakításra került a munkavédelmi szempontból előírt légtechnika.

 

A fejlesztés során beszerzett gépeket azonnal hasznosításba vettük, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a társaságunk napi működésébe. A társaságunk megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszközök működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

 

A projekt megvalósítása során beszerzett eszközök hozzájárulnak, hogy a társaság a piaci szignifikáns szereplője legyen, ezáltal növekszik értékesítésünk modernizációja. A projekt megvalósítása hozzásegítette a társaságot versenyképességének javításához és a bevételeinek növeléséhez. A projekt során megvásárolt eszközök a minőségi technológiát testesítik meg, és mindenben megfelel az Európai Unió által támasztott szigorú biztonsági előírásoknak.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a 100 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

 

A projektről bővebb információt a www.detkikeksz.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

 

Pavlova Olga

Elérhetőségeink: telefonszámunk:06 (37) 375503, e-mail címünk: detkikeksz@detkikesz.hu

A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.1-14-2014-00002

Befejezés időpontja: 2016.07.31; Támogatás aránya: 45,23 %