Akadálymentes verzió lógó
A A

Széchenyi terv - innovációs technológia fejlesztés

 

A Detki Keksz Édesipari Kft. 1983 óta édesipari lisztes áruk gyártásával foglalkozik. Piacvezetőnek számít a keksz és linzer termékek értékesítésében. A cég halmajugrai telephelyén jelenleg 137 főt foglalkoztat.

A társaság elsődleges célja a piaci pozíciójának megerősítése, a versenyképességének növelése, költségeinek csökkentése, valamint az árbevétel növelése, ezért, az Új Széchenyi Terv keretében megvalósult fejlesztés célja az új termékek gyártásához szükséges új technológia kialakítása volt. 302 403 305 Ft uniós támogatást a  társaságnál eddig még nem alkalmazott új sütési technológia kialakítására, továbbá az innovatív technológiával gyártható termékek, mint a már eddig is gyártott hagyományos termékek korszerűsítésére, valamint új termék folyamatgyártásának kidolgozására, és az ehhez szükségek eszközök beszerzésére fordította.  Az új technológia, valamint az új termék receptúrájának véglegesítésével, már a próbasütések során kiderült, hogy csökkenteni tudjuk a népegészségügyi szempontokból kedvezőtlen anyagokat, mint zsír és szénhidrát mennyiségét, valamint a beltartalmi összetétele javításával a termékek élvezeti értéke is nőtt . Az innovációs fejlesztéshez a következő eszközöket vásároltuk meg: 1 Guliani Federico lisztadagoló berendezés, 1 db VS 21 EANA csavarkompresszor, 1 db APINOX horizontális Begyúró IV-500 típus, 1 db IMAFORNI Kemény és Forgó Formázott Keksz-sor, 1 db IMAFORNI Kemény és Forgó Formázott Keksz-sorhoz sószóró berendezés, 1 db SOLARIS csomagoló gép MBP 14C típusú sokfejes mérleggel, 1 db PEARL horizontális csomagoló gép, 1 db FALCON Servo horizontális csomagoló gép, 1 db 6 csatornás adagoló egység 3 m hosszú vibrációs csatornával a termék manuális beadagolására.

A projekt keretében létrehozott új technológia nem csak egy új termék előállítását tette lehetővé, hanem a meglévő termékek továbbfejlesztését, korszerűsítését is eredményezte. Mindez hozzájárult a termékek versenyképességének növekedéséhez.  Az új gyártósor nagyobb kapacitást biztosít a termeléshez, továbbá a gyártási technológiából adódóan lerövidült a sütési idő, ezáltal csökkent az előállítás önköltsége. Az innováció a piaci keresletnek megfelelő, egységes termékszerkezet kialakításának keretében valósult meg. Árbevétel növekedést eredményezett, megerősítette a társaság piaci pozícióját. A beruházással 137 munkahelyet tartottunk meg.

 

Bővebb információk:

Detki Keksz Édesipari Kft.  Pavlova Olga ügyvezető igazgató

Cím: 3273 Halmajugra, Kossuth Lajos u. 178

Telefon: 06-37-375-503

E-mail: detkikeksz@detkikeksz.hu

Honlap: www.detkikeksz.hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Közreműködő Szervezet: Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.