
Baileys cheesecake
Tökéletes desszert egy baráti, beszélgetős estére, amikor valami különlegesre vágyunk. A selymes ital mellett a kávé és a fehércsoki gondoskodik arról, hogy senki ne felejtse el ezt az estét.
Hozzávalók 4-6- személyre:
Az alaphoz:
- 25 dkg Detki mézes Tere-Fere keksz finomra törve vagy darálva
- 12 dkg puha vaj
A töltelékhez:
- 20 dkg natúr krémsajt
- 10 dkg fehércsoki
- 1/2 dl Baileys
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 1 evőkanál zselatin
- 1 presszó kávé
- 1 dl tejszín habbá verve
- 1 evőkanál habfixáló
Elkészítés:
A kekszet és a vajat dolgozzuk alaposan össze és szórjuk egy kerek tortaformába. Oszlassuk el és az alját egy pohár segítségével, egyenletesen tömörítsünk le. Amíg elkészítjük a tölteléket tegyük hűtőbe.
A töltelékhez, a krémsajtot egy tálba szedjük. A fehércsokit megolvasztjuk és a Baileys-el, vaníliával és krémsajttal kikeverjük. A zselatint feloldjuk a presszó kávéban és ezt is belekeverjük. A tejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá és forgassuk bele a krémbe. Simítsuk a keksz alapra és tegyük a hűtőbe kidermedni 4-5 órára.