
Banános sütemény Detki hozzáadott cukor nélküli háztartási keksszel
Ebben a receptben a banán édessége és a mogyoróvaj íze keveredik a keksszel. Igazán finom és érdekes párosítás!
Hozzávalók:
- hozzaádott cukor nélküli vanília pudingpor (nyírfacukros is lehet)
- fél liter tej a pudingporhoz
- 175 g mogyoróvaj
- 2-3 csomag hozzáadott cukor nélküli háztartási keksz
- 4 érett, de nem barnult banán
- 150 g hozzáadott cukor nélküli csokoládé
- 160 g vaj
- 2 ek tej
- mogyorótej (ha a kekszeket beáztatnánk a plusz íz miatt), elhagyható
Elkészítés:
A pudingot főzzük meg az elkészítési javaslat szerint. Ha langyosra hűlt, keverjük össze a mogyoróvajjal. Verjük fel a habtejszínt. Óvatosan, spatula segítségével keverjük a tejszínt a krémbe.
A kb. 20×20 cm-es tepsit kibéleljük folpackkal, alját kirakjuk keksszel. Erre jön a krém fele, majd a vékony karikára vágott banánokat rakjuk ki a krémre. Újabb kekszsor, majd krém és banán következik. A harmadik sor kekszre kerül a csokimáz, amelyhez vízgőz felett felhevítjük a csokoládét, összemelegítjük a vajjal és a két kanál tejjel. Ezt rásimítjuk a kekszekre. Mint minden kekszes sütit, ezt is egy éjszakára hűtőben tartjuk tálalás előtt.