fbpx

Burgonyasaláta chorizo kolbásszal

Az asztúriai konyha egyik jellegzetes kolbásza a chorizo teszi igazán pikánssá a burgonyasalátát. Nyugodtan készítsetek belőle egy nagyobb adagot, napokig el van a hűtőben és kiváló sültek és szendvicsek mellé is.

Hozzávalók:

  • 1 kg (új)burgonya
  • 3 ek olívaolaj
  • 1/2 szál chorizo
  • 1 ek étolaj
  • 1 csomag újhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 tk barnacukor
  • 1 ek majonéz
  • 1 dl tejföl
  • olaj
  • frissen őrölt bors

A tálaláshoz:

  • Kréker

Elkészítés:

A burgonyát falatnyi darabokra vágjuk, tepsibe tesszük, meglocsoljuk olíva olajjal, sózzuk és 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt pirosra sütjük.

Közben egy serpenyőben, kevés olajon pirosra sütjük a karikára vágott kolbászt. Papírtörlőre szedjük, majd ha lecsepegett, kisebb darabokra vágjuk és félretesszük. Az újhagymát felkarikázzuk, a petrezselymet apróra vágjuk. A tejfölt és a majonézt simára keverjük a barnacukorral, kevés sóval, pár csepp citromlével ízesítjük.