Hideg kukorica- és paprikakrémleves
Ebben a hideg, frissítő levesben főszerepet kap a kukorica édessége, a cukkini selymes állaga és a paprika zamatos íze. Bónusz track: 15 perc alatt elkészül!
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 közepes hagyma
- 3 ek olíva olaj
- 3 cső kukorica
- 20 dkg sárga paradicsom
- 3 sárga kaliforniai paprika
- 2 ek almaecet
- ½ tk só
- ¼ tk frissen őrölt bors
- 1,5 l húsleves, zöldség alaplé vagy víz
A tetejére:
- Lilahagyma
- Pertezselyem
- Chili
- Olíva olaj
- Kekszchips
Elkészítés:
A hagymát olívaolajon megdinszteljük, de fontos, hogy ne hagyjuk megbarnulni. A kukoricaszemeket egy késsel leszeleteljük a szárról, és egy leheletnyi ideig megfuttatjuk a hagymán. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, összeforgatjuk a hagymával és a kukoricával, és 1-2 percig tovább pirítjuk. A paradicsomot egészben beleöntjük a lábosba. Megsózzuk, és hozzáadjuk egy fél citrom levét. Ezután húslevessel együtt mehet a turmixgépbe. Turmixolás után érdemes lepasszírozni. Ezután lehűtjük, és jéghidegen tálaljuk.