fbpx

Mogyorókrémes banános pite

A gyerekek sztár desszertjei között biztosan toplistás az, amiben a mogyorókrém és banán párosa szerepel. Nem árt a repertoárba ebből egy olyan, amit sütés nélkül, egyszerűen is elkészíthetünk.

Hozzávalók 4-6 személyre:

Az alaphoz:

  • 25 dkg Detki Zabálom keksz alap finomra törve vagy darálva
  • 12 dkg puha vaj

A töltelékhez:

  • 25 dkg natúr mascarpone
  • 10 dkg mogyorókrém
  • 1 dl tejszín habbá verve
  • 1 evőkanál habfixáló
  • 2 banán

Elkészítés:

A kekszet és a vajat dolgozzuk alaposan össze és szórjuk 4, egyszemélyes pite formába. Oszlassuk el és az alját egy pohár segítségével egyenletesen tömörítsünk le. Amíg elkészítjük a tölteléket, tegyük hűtőbe.

A töltelékhez a mascarponét keverjük ki a mogyorókrémmel. A tejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá és forgassuk bele a mascaroponés mogyorókrémbe. Simítsuk a keksz alapra és a tetejét díszítsük banánnal.