
Rózsaszirmos, fehércsokis torta hozzáadott cukor nélküli Detki háztartási keksz alappal
Ezt a finomságot azok is megkóstolhatják, akik elővigyázatosan bánnak a kalóriákkal: nincs benne hozzáadott cukor, de ennek ellenére teljes desszert-élményt nyújt a gondosan kiválasztott összetevők harmóniája révén – ráadásul világos színeivel gyönyörűen mutat szalagavatók vagy lányzsúrok büféasztalán!
Hozzávalók:
- 200 g hozzáadott cukor nélküli Detki háztartási keksz
- 50 g darált mandula
- 120g olvasztott vaj
- 300g hozzáadott cukor nélküli fehér csokoládé
- 200 ml habtejszín
- 1 ek mascarpone
- rózsaszín ételszínezék
- rózsaszirmok a tetejére
Elkészítés:
A kekszeket ledaráljuk és az olvasztott vajjal jól összekeverjük, majd egy téglalap alakú piteforma aljára és oldalára nyomkodjuk a kezünkkel. A habtejszínt felforrósítjuk, a tűzről levéve belekockázzuk a csokoládékat és egy kis rózsaszín ételszínezékkel elegyítjük. Alaposan összekeverjük és ráöntjük a darált kekszre. Tört kekszmorzsával, tört mandulával, ehető rózsaszirmokkal díszíthetjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a forma és az ízek szépen egybeérjenek.