
Almás süti Detki háztartási keksz alappal
Ki ne szeretné a nagyi fahéj illatú almás pitéjét? Most egy sütés nélküli változatot ajánlunk azoknak, akik szívesen kipróbálnának valami újat, egyszerűt az almás süti univerzumban. Készítsük el előző este, hogy a kekszek megpuhuljanak!
Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 8 dl víz
- 20 dkg cukor
- 1 csipet só
- 3 csomag főzős vaníliás pudingpor
- másfél citrom leve
- őrölt fahéj ízlés szerint
- Detki háztartási keksz, a tepsi méretétől függően 1-2 csomag
- 20 dkg étcsokoládé
- 200 ml habtejszín
Elkészítés:
Az almát lereszeljük héjastól, majd 5 dl vízben a cukorral, citromlével és fahéjjal, csipet sóval kb. 10 perc alatt puhára főzzük. A pudingport 3 dl vízzel elkeverjük, és az almapéphez adva kb. 2 percig tovább főzzük. Egy 20×25 cm-es tepsit kibélelünk folpackkal, alját kirakjuk keksszel. Erre jön az almatöltelék, majd egy újabb sor keksz. A vízgőz felett felolvasztott csokoládét forró tejszínnel elegyítjük, majd a süti kekszes tetejére simítjuk. Éjszakára tegyük a hűtőbe, ahol az ízek összeérnek, a kekszek megpuhulnak, a töltelék és a csokimáz megszilárdul.