
Burgonyasaláta chorizo kolbásszal
Az asztúriai konyha egyik jellegzetes kolbásza a chorizo teszi igazán pikánssá a burgonyasalátát. Nyugodtan készítsetek belőle egy nagyobb adagot, napokig el van a hűtőben és kiváló sültek és szendvicsek mellé is.
Hozzávalók:
- 1 kg (új)burgonya
- 3 ek olívaolaj
- 1/2 szál chorizo
- 1 ek étolaj
- 1 csomag újhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 tk barnacukor
- 1 ek majonéz
- 1 dl tejföl
- olaj
- só
- frissen őrölt bors
A tálaláshoz:
- Kréker
Elkészítés:
A burgonyát falatnyi darabokra vágjuk, tepsibe tesszük, meglocsoljuk olíva olajjal, sózzuk és 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt pirosra sütjük.
Közben egy serpenyőben, kevés olajon pirosra sütjük a karikára vágott kolbászt. Papírtörlőre szedjük, majd ha lecsepegett, kisebb darabokra vágjuk és félretesszük. Az újhagymát felkarikázzuk, a petrezselymet apróra vágjuk. A tejfölt és a majonézt simára keverjük a barnacukorral, kevés sóval, pár csepp citromlével ízesítjük.