
Fahéjas trüffeltorta Detki Cookies alappal
Igazi klasszikus a csokoládés-tejszínes trüffeltorta, amelyet bármilyen ünnepi vagy hétköznapi alkalomra gyorsan elkészíthetünk. Külön előnye, hogy a Detki hozzáadott cukor nélküli Cookies alappal könnyítettünk a recepten. Ugyan nem teljesen cukormentes, de „majdnem”, és könnyen át is variálhatjuk, ha szükséges.
Hozzávalók:
- 2 csomag hozzáadott cukor nélküli Detki Cookies keksz
- 12 dkg vaj
- 1 dl tej
- 10 dkg cukor
A trüffelhez:
- 20 dkg csoki
- 1,5 dl tejszín
- 3 dkg vaj
- őrölt fahéj a tetejére
Elkészítés:
A kekszes alaphoz a vajat, a tejet és a cukrot egy lábasban addig melegítjük, míg teljesen fel nem olvadnak. Ekkor hozzáadjuk a darált kekszet, elkeverjük, majd a keveréket sima masszává gyúrjuk. Egy papírral kibélelt tortaforma aljába nyomkodjuk, aztán betesszük a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen (kb. fél óra). Ezalatt elkészítjük a trüffelt: a tejszínt meglangyosítjuk, a csokit apró darabokra vágjuk, és gőz fölött felolvasztjuk. Mikor a csoki felolvadt, hozzáadjuk a vajat, átkeverjük, míg teljesen el nem olvad benne. Fokozatosan hozzákeverjük a langyos tejszínt, majd megvárjuk, míg szobahőmérsékletűre hűl. Ha már kihűlt, rásimítjuk a megdermedt kekszes rétegre. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk kevés őrölt fahéjjal.