
Fetás uborkakrém
Tudtad? Hivatalosan csak a görög juhtejből készült sajtot lehet fetának nevezni. A sós lében álló, ízes sajtot klasszul kiegészíti az uborka friss íze és a menta, kapor fűszeressége.
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 közepes kígyóuborka
- 2 dl görög joghurt
- 125 g natúr krémsajt
- 125 g feta sajt
- 3 ek frissen facsart citromlé
- ½ citrom reszelt héja
- ½ tk só
- 1 marék menta levél
- 1 marék petrezselyem
- 1 kis csokor kapor
A tálaláshoz:
- Kréker
- Csíkokra vágott zöldségek
Elkészítés:
Az uborkát kettévágjuk, magjait kikaparjuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük. Egy nagyobb szűrőbe tesszük, megsózzuk és hagyjuk legalább fél órát állni. Ezután alaposan kinyomkodjuk.
Egy keverőtálban simára keverjük a joghurtot, a krémsajtot és a morzsolt fetát. Hozzáadjuk a kinyomkodott uborkát, a citrom levét és héját, és a finomra aprított zöldfűszereket. Összekeverjük és behűtjük. Tálaláskor megszórjuk egy kevés morzsolt fetával, zöldfűszerekkel és krékerrel, csíkokra vágott zöldségekkel kínáljuk.