fbpx

Hideg kukorica- és paprikakrémleves

Ebben a hideg, frissítő levesben főszerepet kap a kukorica édessége, a cukkini selymes állaga és a paprika zamatos íze. Bónusz track: 15 perc alatt elkészül!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 közepes hagyma
  • 3 ek olíva olaj
  • 3 cső kukorica
  • 20 dkg sárga paradicsom
  • 3 sárga kaliforniai paprika
  • 2 ek almaecet
  • ½ tk só
  • ¼ tk frissen őrölt bors
  • 1,5 l húsleves, zöldség alaplé vagy víz

A tetejére:

  • Lilahagyma
  • Pertezselyem
  • Chili
  • Olíva olaj
  • Kekszchips

Elkészítés:

A hagymát olívaolajon megdinszteljük, de fontos, hogy ne hagyjuk megbarnulni. A kukoricaszemeket egy késsel leszeleteljük a szárról, és egy leheletnyi ideig megfuttatjuk a hagymán. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, összeforgatjuk a hagymával és a kukoricával, és 1-2 percig tovább pirítjuk. A paradicsomot egészben beleöntjük a lábosba. Megsózzuk, és hozzáadjuk egy fél citrom levét. Ezután húslevessel együtt mehet a turmixgépbe. Turmixolás után érdemes lepasszírozni. Ezután lehűtjük, és jéghidegen tálaljuk.