fbpx

Kekszes cappuccino parfé

Egy igazi hűsítő édesség a forró nyári napokra. Ha nem szeretnénk, hogy az ebéd utáni szieszta veszélybe kerüljön, készíthetjük koffeinmentes változatban is!

Hozzávalók:

A kekszalaphoz:

  • 50 g vaj
  • 30 g mandula
  • 170 g Detki darált háztartási keksz

A parféhoz:

  • 300 g mascarpone
  • 50 ml hideg presszó kávé
  • 50 g porcukor
  • 3 tojásfehérje
  • 50+25 g magas kakaótartalmú csokoládé (85%)
  • 1 marék mandula
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 csipet só

Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a felaprított mandulát és a darált háztartási kekszet, majd összekeverjük és sütőpapírral bélelt formába egyengetjük.

A parféhoz egy tálban egyenletesre keverjük a kávét a mascarponéval, hozzáadjuk a vaníliakivonatot és az egy csipet sót. A tojásfehérjét habbá verjük, közben hozzáadjuk a porcukrot, majd összekeverjük a kávés-mascarponés krémmel. Ráöntjük a kekszes alapra, és 4-6 órára a fagyasztóba tesszük. Tálalás előtt a csokoládé egy részét felolvasztjuk és a sütemény tetejére csurgatjuk. Aprított csokoládéval és mandulával tovább díszíthetjük.