Kekszes cappuccino parfé
Egy igazi hűsítő édesség a forró nyári napokra. Ha nem szeretnénk, hogy az ebéd utáni szieszta veszélybe kerüljön, készíthetjük koffeinmentes változatban is!
Hozzávalók:
A kekszalaphoz:
- 50 g vaj
- 30 g mandula
- 170 g Detki darált háztartási keksz
A parféhoz:
- 300 g mascarpone
- 50 ml hideg presszó kávé
- 50 g porcukor
- 3 tojásfehérje
- 50+25 g magas kakaótartalmú csokoládé (85%)
- 1 marék mandula
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 csipet só
Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a felaprított mandulát és a darált háztartási kekszet, majd összekeverjük és sütőpapírral bélelt formába egyengetjük.
A parféhoz egy tálban egyenletesre keverjük a kávét a mascarponéval, hozzáadjuk a vaníliakivonatot és az egy csipet sót. A tojásfehérjét habbá verjük, közben hozzáadjuk a porcukrot, majd összekeverjük a kávés-mascarponés krémmel. Ráöntjük a kekszes alapra, és 4-6 órára a fagyasztóba tesszük. Tálalás előtt a csokoládé egy részét felolvasztjuk és a sütemény tetejére csurgatjuk. Aprított csokoládéval és mandulával tovább díszíthetjük.