fbpx

Kókuszos pohárkém Detki Coco Crunchy keksszel

Ropogós, édes, kakaós, kókuszos – a jellegzetes, zamatos éden-íz, amellyel a Paradicsomba ringathatjuk magunkat, annál is inkább, mert ebben a kiszerelésben – akár egy függőágyon – a lombos fák alatt is fogyaszthatjuk. De ha éppenséggel nem nyarat mutat (véletlenül) a hőmérőnk, akkor sincs nagy gond: felidézhetjük a fűtött szobában, a kanapén való „poharazgatással” … Tejmentes nyalánkság.

Hozzávalók:

Hozzávalók a kekszes réteghez:

  • 150 g Detki Coco Crunchy keksz
  • 50 g kakaópor
  • 75 g vaj

A kókuszkrémhez:

  • 4 dl kókusztejszín
  • kókusztej
  • 30 g kókuszreszelék
  • 2 evőkanál porcukor

A keserű csoki réteghez:

  • 50 g víz
  • 50 g vaj
  • 50 g kakaópor

Elkészítés:

A kekszeket ledaráljuk, kakaóporral és olvasztott vajjal összedolgozzuk. A krémhez a kókusztejszínt felverjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a porcukrot. Ha hígabb krémet akarunk, akkor kókusztejjel lazíthatunk a krém állagán. A csokoládés réteghez a vajat vízben felolvasztjuk, elkeverjük a kakaóporral. Először a kekszes alapot adagoljuk poharakba, erre kanalazzuk a kókuszkrémet, végül a csokis réteggel zárjuk. Kókuszreszelékkel díszíthetjük.