
Kókuszos pohárkém Detki Coco Crunchy keksszel
Ropogós, édes, kakaós, kókuszos – a jellegzetes, zamatos éden-íz, amellyel a Paradicsomba ringathatjuk magunkat, annál is inkább, mert ebben a kiszerelésben – akár egy függőágyon – a lombos fák alatt is fogyaszthatjuk. De ha éppenséggel nem nyarat mutat (véletlenül) a hőmérőnk, akkor sincs nagy gond: felidézhetjük a fűtött szobában, a kanapén való „poharazgatással” … Tejmentes nyalánkság.
Hozzávalók:
Hozzávalók a kekszes réteghez:
- 150 g Detki Coco Crunchy keksz
- 50 g kakaópor
- 75 g vaj
A kókuszkrémhez:
- 4 dl kókusztejszín
- kókusztej
- 30 g kókuszreszelék
- 2 evőkanál porcukor
A keserű csoki réteghez:
- 50 g víz
- 50 g vaj
- 50 g kakaópor
Elkészítés:
A kekszeket ledaráljuk, kakaóporral és olvasztott vajjal összedolgozzuk. A krémhez a kókusztejszínt felverjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a porcukrot. Ha hígabb krémet akarunk, akkor kókusztejjel lazíthatunk a krém állagán. A csokoládés réteghez a vajat vízben felolvasztjuk, elkeverjük a kakaóporral. Először a kekszes alapot adagoljuk poharakba, erre kanalazzuk a kókuszkrémet, végül a csokis réteggel zárjuk. Kókuszreszelékkel díszíthetjük.