
Málnás kekszes süti Detki háztartási keksszel
Gyönyörű színek, izgalmas ízek jellemzik ezt a süteményt.
Hozzávalók:
- 2-3 csomag Detki háztartási keksz
- 50 dkg málna
- 20 dkg tejföl
- 20 dkg mascarpone
- 10 dkg cukor
- 1 csipet só
- marcipán máz (készen vásárolható)
- 1 dl tej
- 50- 60 g étkezési keményítő
Elkészítés:
A málnából kiveszünk jó 10 dekányit a díszítéshez. A többit botmixerrel összeturmixoljuk, majd a cukorral 5-10 percig lassú tűzön összefőzzük. A tejben elkeverjük a keményítőt, a málnához öntjük és besűrítjük. Ha kihűlt a málnafőzet, belekeverjük a mascarponét és a tejfölt. A kb. 20 x 25 cm-es tepsit kibéleljük folpackkal, alját kirakjuk keksszel. Erre rásimítjuk a krém felét. Ezután újabb sor keksz, majd a krém másik fele következik. A tetejére marcipán mázat teszünk, elegyengetjük. Málnaszemekkel díszítjük. Egy éjszakán át hűtőben puhul ez az isteni, gyümölcsös, kekszes finomság.