
Mascarponés gesztenyetorta Detki hozzáadott cukor nélküli háztartási keksz alappal
Ennél a tortánál is elmondhatjuk, hogy mértékletesek voltunk a kalóriákkal, és érvényesülni hagytuk a hozzávalók természetes ízét – ugyanakkor nem fosztottuk meg magunkat a nassolás és kényeztetés élményétől – no meg családunk tagjait, avagy lelkes vendégeinket sem!
Hozzávalók:
- 150 g hozzaádott cukor nélküli Detki háztartási keksz
- 80 g olvasztott vaj
- 10-15 g édesítő az aljához
- 20 g natúr kakaópor
- 250g hozzáadott cukor nélküli gesztenyemassza
- 250g mascarpone
- 150 ml habtejszín
- 1 csomag habfix
Elkészítés:
A kekszet ledaráljuk és összedolgozzuk az olvasztott vajjal és kakaóporral, majd a kiválasztott sütőforma aljába nyomkodjuk. (Folpackkal kibélelhetjük a sütőformát.) A gesztenyemasszát alaposan kikeverjük a mascarponéval. A habtejszínt felverjük, hozzáadjuk a habfixet, majd ezt is összedolgozzuk a mascarponés krémmel. Ezt a masszát egyenletesen ráönjük a kekszes alapra. Néhány óra hűtés után fogyasztható. TIPP: ha őszies hangulatúvá tennénk a süteményünket, a keksz és a gesztenyemassza közé tehetünk egy vékony réteg szilvalekvárt, csak hogy fokozzuk az izgalmakat.