
Zserbó golyó Detki hozzáadott cukor nélküli háztartási keksszel
Finom zserbó ízvilág hozzáadott cukor nélkül, játszi könnyedséggel. Ezzel a technikával még a zserbógyártó nagymamákat is meg lehet örvendeztetni!
Hozzávalók:
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg Cukor Stop vagy édesítőszeres darált háztartási keksz
- 10 g édesítő
- 150 g diétás sárgabaracklekvár
- 20 dkg hozzáadott cukor nélküli étcsokoládé
- 2 evőkanál étolaj
Elkészítés:
A darált diót, a darált kekszet, és az édesítőt egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a lekvárt, összedolgozzuk. Ezután apró golyókat sodrunk, amiket tálcára sorakoztatunk, majd a mélyhűtőben sokkoljuk őket. Vízgőz felett a csokoládét megolvasztjuk az olajjal. A golyókat fogpiszkálók segítségével megmártjuk a csokiban, majd sütőpapírra helyezzük őket és pihentetjük, amíg a csoki megdermed. A fogpiszkálókat nyugodtan kiszedhetjük belőlük. Ezután egy villával alányúlunk, tányérra helyezzük, és azonnal kínáljuk őket. Ez a mennyiség kb. 18 darab golyó elkészítéséhez elegendő.