fbpx

Mascarponés gesztenyetorta Detki hozzáadott cukor nélküli háztartási keksz alappal

Ennél a tortánál is elmondhatjuk, hogy mértékletesek voltunk a kalóriákkal, és érvényesülni hagytuk a hozzávalók természetes ízét – ugyanakkor nem fosztottuk meg magunkat a nassolás és kényeztetés élményétől – no meg családunk tagjait, avagy lelkes vendégeinket sem!

Hozzávalók:

  • 150 g hozzaádott cukor nélküli Detki háztartási keksz
  • 80 g olvasztott vaj
  • 10-15 g édesítő az aljához
  • 20 g natúr kakaópor
  • 250g hozzáadott cukor nélküli gesztenyemassza
  • 250g mascarpone
  • 150 ml habtejszín
  • 1 csomag habfix

Elkészítés:

A kekszet ledaráljuk és összedolgozzuk az olvasztott vajjal és kakaóporral, majd a kiválasztott sütőforma aljába nyomkodjuk. (Folpackkal kibélelhetjük a sütőformát.) A gesztenyemasszát alaposan kikeverjük a mascarponéval.  A habtejszínt felverjük, hozzáadjuk a habfixet, majd ezt is összedolgozzuk a mascarponés krémmel. Ezt a masszát egyenletesen ráönjük a kekszes alapra. Néhány óra hűtés után fogyasztható. TIPP: ha őszies hangulatúvá tennénk a süteményünket, a keksz és a gesztenyemassza közé tehetünk egy vékony réteg szilvalekvárt, csak hogy fokozzuk az izgalmakat.