fbpx

Mese kekszes meggyes pohárkrém

Hoztunk egy gyümölcsös finomságot, amelyet a Detki Mese mézes linzerek koronáznak meg: jó választás összejövetelekre, ünnepi vacsora mellé, vagy akár egy édes kedvességként szeretteidnek.

Hozzávalók:

  • 100 g étcsokoládé
  • 300 ml hideg habtejszín
  • 1-2 evőkanál porcukor
  • adagonként 5-6 db Detki Mese mézes linzer étbevonóval
  • adagonként 2 evőkanál magozott meggy (befőtt, ízlés szerint akár rumba áztatott verzióban)

Elkészítés:

1. Az étcsokoládé felét vízgőz felett megolvasztjuk, és hűlni hagyjuk. A másik felét felaprítjuk, és félretesszük. A Mese kekszet is kisebb darabokra törjük.

2. A habtejszínt felverjük, közben hozzáadjuk a porcukrot is. A felvert tejszínhab egyik feléhez hozzáadjuk az olvasztott, de kissé kihűlt csokoládét és még picit habverővel verjük. A tejszínhab másik felébe beleszórjuk az aprított csokit, és óvatos mozdulatokkal – hogy a habot ne törjük össze – elkeverjük benne a csokit.

3. Összeállítjuk a pohárkrémet: poharakat készítünk elő, és mindegyik aljába kanalazunk egy adag „barna”, azaz olvasztott csokis habot, erre rászórunk egy adag kekszmorzsát, majd következik a „fehér”, vagyis aprított csokival elkevert tejszínhab. A tetejére meggyet teszünk és 1-1 Mese keksszel díszítve tálaljuk.