Mese kekszes meggyes pohárkrém
Hoztunk egy gyümölcsös finomságot, amelyet a Detki Mese mézes linzerek koronáznak meg: jó választás összejövetelekre, ünnepi vacsora mellé, vagy akár egy édes kedvességként szeretteidnek.
Hozzávalók:
- 100 g étcsokoládé
- 300 ml hideg habtejszín
- 1-2 evőkanál porcukor
- adagonként 5-6 db Detki Mese mézes linzer étbevonóval
- adagonként 2 evőkanál magozott meggy (befőtt, ízlés szerint akár rumba áztatott verzióban)
Elkészítés:
1. Az étcsokoládé felét vízgőz felett megolvasztjuk, és hűlni hagyjuk. A másik felét felaprítjuk, és félretesszük. A Mese kekszet is kisebb darabokra törjük.
2. A habtejszínt felverjük, közben hozzáadjuk a porcukrot is. A felvert tejszínhab egyik feléhez hozzáadjuk az olvasztott, de kissé kihűlt csokoládét és még picit habverővel verjük. A tejszínhab másik felébe beleszórjuk az aprított csokit, és óvatos mozdulatokkal – hogy a habot ne törjük össze – elkeverjük benne a csokit.
3. Összeállítjuk a pohárkrémet: poharakat készítünk elő, és mindegyik aljába kanalazunk egy adag „barna”, azaz olvasztott csokis habot, erre rászórunk egy adag kekszmorzsát, majd következik a „fehér”, vagyis aprított csokival elkevert tejszínhab. A tetejére meggyet teszünk és 1-1 Mese keksszel díszítve tálaljuk.