Mese kekszes sajttorta
Akár karácsony, születésnap, vagy hétvégi ebéd, ahol összejön az egész család: egy finom sajttortával könnyedén megédesítheted az együtt töltött időt – főleg, ha Mese kekszekkel koronázod meg!
Hozzávalók 22 cm átmérőjű tortaformához: (vagy 6 minitortához):
Az alaphoz:
- 200 g Detki Mese mézes linzer étbevonóval
- 100 g vaj
A krémhez:
- 400 g mascarpone
- 1 csomag vaníliás cukor
- 90 g porcukor
- 1 és ¼ teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
- 1 narancs reszelt héja
- 20-30 g kandírozott narancshéj (elhagyható)
- 12 g zselatin
- 250 ml hideg habtejszín
A tetejére:
- 50-100 g étcsokoládé
- Detki Mese mézes linzer étbevonóval
- kandírozott narancshéj
Elkészítés:
1. Az alaphoz a Mese kekszet ledaráljuk és összekeverjük az olvasztott vajjal. Tortaformába vagy desszertgyűrűkbe nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
2. A mascarponét kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a mézeskalács-fűszerrel, majd hozzáadjuk a kandírozott narancsot és a narancshéjat.
3. 150 ml tejszínt habbá verünk, majd óvatos mozdulatokkal a mascarponés krémhez forgatjuk.
4. 100 ml tejszínben feloldjuk a zselatint, állni hagyjuk 10 percig, egy kicsit felmelegítjük (de nem forraljuk), és hozzácsorgatjuk a mascarponés krémhez.
5. A tejszínes-narancsos-fűszeres mascarponét rákanalazzuk a kekszalapra, beleállítunk egy Mese kekszet, és visszatesszük a hűtőbe.
6. Tálaláskor olvasztott étcsokoládét csorgatunk a tetejére, és a keksz köré szórt apróra vágott kandírozott naranccsal díszítjük.