Készíts desszertet Detki Vitál Omlós keksszel! – receptek hozzáadott cukor nélkül
Az új összetételű Detki Vitál Omlós keksz, mely a korábbi Detki Édes kekszeket váltotta fel, hamar kivívta magának a közönségkedvenc címet. Kíváncsi vagy, mi mindent lehet kihozni ebből a rostdús finomságból? Cikkünkből kiderül!
Mi változott?
A tekinteteket vonzó csomagoláson kívül a keksz beltartalmi értéke is sokat változott, a korábbi, teljesen fehérlisztes keksszel ellentétben jelenleg nagyobb arányban található már teljes kiőrlésű liszt a termékben, ami az emelkedettebb élelmirost-tartalomhoz nagymértékben hozzájárul.
A kekszben történt változásokról, illetve az Omlósról részletesebben itt olvashatsz.
Egyszerű ötletek hozzáadott cukor nélkül
Édes reggeli vagy könnyű kisétkezés: kísérletezz te is otthon az alábbi, könnyen elkészíthető ötletekkel!
- 6-10 db Detki Vitál Omlós natúr keksz + 25 g kesudió
- 6-10 db Detki Vitál Omlós kakaós keksz + 1 db narancs
- 6-10 db Detki Vitál Omlós kókuszos keksz + 1 csésze tejeskávé
- 6-10 db Detki Vitál Omlós natúr keksz + 1 pohár görögjoghurt
- 6-10 db Detki Vitál Omlós kakaós keksz + 1 tálka gyümölcssaláta
- 6-10 db Detki Vitál Omlós kókuszos keksz + 1 bögre kakaó (tejből vagy növényi italból)
Összetettebb, de egyszerűen elkészíthető desszertek, hozzáadott cukor nélkül
Ha van 10 perced, és nem vagy teljesen elveszve a konyhában, mindenképp próbálj ki egyet az alábbi receptekből, melyekkel nemcsak közel 20 g szénhidráttartalmat, hanem a tejtermékeknek köszönhetően kalciumot és fehérjét is tudsz biztosítani a szervezetednek a jóllakottság érzése mellett!
Kókuszos-túrós kekszgolyó
Elkészítési idő: 10 perc
2 adag, ~20 g ch/adag:
- 70 g Detki omlós kókuszos keksz
- 110 g félzsíros túró
- 25 g vaj (puha)
- 5 g eritrit-sztívia alapú, többszörös édesítőerejű édesítőszer
- 5 g kókuszreszelék
- 50 g mascarpone
A kekszet összetörjük, majd az összes többi alapanyaggal összedolgozzuk.
6 db golyót formálunk belőle, majd kb. 10-15 g kókuszreszelékben meghempergetjük.
3 db/adag, 1 adag ~20 g ch
Erdei gyümölcsös, túrós pohárkrém
Elkészítési idő: 10 perc
1 adag, ~20 g ch/adag:
- 30 g Detki omlós natúr keksz
- 3 g zabkorpa
- 50 g félzsíros túró
- 40 g mascarpone
- 20 g joghurt
- 4 g eritrit-sztívia alapú, többszörös édesítőerejű édesítőszer
- citromhéj, fahéj
- 70 g erdeigyümölcs-keverék
A kekszet durvára törjük, összekeverjük a korpával, majd egy pohár aljába tesszük.
A túrót kikeverjük a mascarponéval, a joghurttal, ízesítjük édesítővel és citromhéjjal, majd a masszát a kekszrétegre kenjük.
Az erdei gyümölcsöt 1-2 evőkanálnyi vízzel felfőzzük, ízlés szerint édesítőt és fahéjat adunk hozzá, elkeverjük, majd lehúzzuk a tűzhelyről. Ha már langyos, rátesszük a túrókrém tetejére.
Hűtőben pihentetjük minimum 1 órát.
Túrós, kakaós, kekszes szelet
Elkészítési idő: 12 perc
4 adag, ~20 g ch/adag:
- 140 g Detki omlós kakaós keksz
- 200 g 12%-os tejföl
- 150 g félzsíros túró
- 7 g eritrit-sztívia alapú, többszörös édesítőerejű édesítőszer
- citromhéj
Egy nagyjából 12×18 cm-es edényt kibélelünk folpackkal. A kekszek felével kirakjuk az edény alját. A többi hozzávalót összeöntjük, majd botmixer segítségével krémes állagúra keverjük. A kirakott kekszekre egyenletesen rákenjük a krém felét, majd rátesszük a kekszek másik felét, végül a maradék krémet eloszlatjuk a 2. sor kekszrétegen. A dobozt lefedjük, és minimum 12 órára hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhulhasson. Az édességet kiborítjuk és négybe vágjuk, ízlés szerint darált dióval megszórhatjuk.