fbpx

Flódni parfétorta

Egy izgalmas, finom parfétorta, mindig bombasiker. Ráadásul, akár 1 héttel korábban is elkészíthető, így jól tudunk gazdálkodni az időnkkel, ha nagyobb vendégségre készülünk.

Hozzávalók 4-6- személyre:

Az alaphoz:

  • 25 dkg Detki mézes Tere-Fere keksz finomra törve vagy darálva
  • 12 dkg puha vaj
  • 10 dkg almabefőtt

Az első réteghez:

  • 5 dkg fehér csoki
  • 20 dkg natúr krémsajt
  • 10 dkg porcukor
  • 3 dkg mák
  • 2 dl tejszín habbá verve

A második réteghez:

  • 15 dkg szilvalekvár
  • 1 evőkanál rum

A harmadik réteghez:

  • 10 dkg durvára vágott, pirított dió
  • 10 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 2 dl tejszín habbá verve

Elkészítés:

A kekszet és a vajat dolgozzuk alaposan össze és szórjuk egy kerek tortaformába. Oszlassuk el és az alját egy pohár segítségével egyenletesen tömörítsünk le. Az almabefőttet vágjuk szeletekre és rakjuk ki vele az alját. Amíg elkészítjük a tölteléket, tegyük hűtőbe.

Az első réteghez olvasszuk meg a fehércsokit és keverjük ki a krémsajttal, cukorral és mákkal. A tejszínt verjük kemény habbá és forgassuk bele a krémbe. Simítsuk az almára és tegyük vissza a hűtőbe, amíg készül a következő töltelék.

A harmadik réteghez keverjük össze a diót, mascarponét, porcukrot vaníliakivonatot. Majd az egészbe forgassuk bele a tejszínhabot.

Vegyük ki a tortát. A lekvárt keverjük ki a rummal és kenjük a mákos alapra. Erre jöhet a diós réteg és így tegyük be a fagyasztóba legalább 4 órára a tálalás előtt.